Tempusprojekt

Kontakt

Autocesta Zapadna Europa – Zapadna Kina – idejni projekt

Tip projekta: Prometnice Država: Rusija

Tempus projekt je izradio idejni projekt dijela autoceste Zapadna Europa – zapadna Kina kroz Rusku federaciju ukupne duljine 1956 km. Projekt predstavlja poveznicu autoceste od granice s Republikom Kazahstan do spoja na cestu M1 kod Smolenska i prolazi kroz 8 oblasti Ruske Federacije.

Projektirana je autocesta kategorije 1B, računske brzine 120 km/h. Na njoj se nalaze 44 čvorišta, oko 200 mostova i vijadukata, uključujući i most preko rijeke Volge, duljine 4150 m.

Tempus projekt je izradio idejni projekt dijela autoceste Zapadna Europa – zapadna Kina kroz Rusku federaciju ukupne duljine 1956 km. Projekt predstavlja poveznicu autoceste od granice s Republikom Kazahstan do spoja na cestu M1 kod Smolenska i prolazi kroz 8 oblasti Ruske Federacije. Projektirana je autocesta kategorije 1B, računske brzine 120 km/h. Na njoj se nalaze 44 čvorišta, oko 200 mostova i vijadukata, uključujući i most preko rijeke Volge, duljine 4150 m. Izrađeni su idejni projekti 5 varijanti mosta preko rijeke Volge. Cesta je projektirana prema propisima Ruske federacije koristeći najnovija iskustva u projektiranju iz cijeloga svijeta. Predviđena je betonska kolnička konstrukcija. Mostovi i vijadukti su optimalno projektirani da bi se ispunili zahtjevi brze gradnje i trajnosti uz optimalno održavanje autoceste. Na svakom čvorištu predviđena je lokacija COKP za opremu za održavanje autoceste i centar dinamičke kontrole prometa.

Projektanti